Artisterna som uppträder på Galan

posted in: Galan 2015, Nyheter | 0

Galan 2015 närmar sig med stormsteg. I skrivande stund är det enbart 22 dagar kvar av nedräkningen. Därmed är det också dags att presentera de artister som kommer att uppträda under galakvällen. Eftersom Galan är ett evenemang av och för finlandssvenskar är kvällens artister givetvis också personer med finlandssvensk bakgrund.

hss-sevendays

Vi kan stolt meddela att Sevendays/HSS Media är en av våra huvudsponsorer för kvällen. Den finlandssvenska bloggportalen Sevendays och mediebolaget HSS Media (utgivare av Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten) står gemensamt för två av kvällens tre artister.

 

 

Sevendays/HSS Media presenterar…

RONYA

_1350133_big

RONYA, eller Ronja Gullichsen som hon egentligen heter, är en finlandssvensk/brittisk sångerska med rötterna i Sjundeå.

Ronya slog igenom sommaren 2011 med singeln ”Annoying”. Som 17-åring skrev Ronya kontrakt med Warner Music Finland. Hennes debutalbum ”The Key Is The Key” gavs ut 2012. 2013 skrev Ronya kontrakt med det inhemska skivbolaget Cocoa Music.

Ronya är just nu högaktuell med singlarna ”Work Harder och ”Great Escape” samt sitt andra album ”Tides” (2015). ”Tides” släpptes så sent som igår, den 29.10.

 

 

Sevendays/HSS Media presenterar…

FRIDA ANDERSSON

Frida_hallmejhart_press1

FRIDA ANDERSSON är en finlandssvensk artist och låtskrivare från Ekenäs. Frida Andersson är även gitarrist, utbildad ljudtekniker och Finlands lucia årsmodell 2007.

Hösten 2007 läppte Frida sitt debutalbum “Busy Missing You” i Finland. Albumet producerades av Hannu Korkeamäki som även är känd från finska Idol juryn 2004. Kända finska låtskrivare som Teemu Brunila och Anna Eriksson samarbetade med Frida på albumet.

2011 återvände Frida till Stockholm och bestämde sig att gå vidare med musiken på egenhand. 2012 startade hon sitt skivbolag Casual Friday Music och spelade in samt producerade sitt andra album “Sister”. 2013 skapade Frida albumet “Håll mej hårt” tillsammans med producenterna Andreas Dahlbäck och Petter Näse. “Håll mej hårt” är Fridas första skiva på finlandssvenska och gavs ut på hennes egna bolag. Skivan nådde stor framgång redan innan skivreleasen i Finland och singeln “Vilsen i Stockholm” spelades flitigt på både Radio Vega i Finland och P4 riks i Sverige. 2013 medverkade Frida dessutom i Bo Kaspers Orkesters julturné under konserterna i Köpenhamn, Helsingfors, Bergen och Stockholm. En av Fridas senaste singlar “Drömlänges” gästas av Bo Sundström (Bo Kaspers Orkester).

 

 

Finemang presenterar…

FREDRIK FURU

Fredrik_Furu_1_photo_by_Marcos_Engmanfoto: Marcos Engman

FREDRIK FURU är en finlandssvensk artist och låtskrivare från Jakobstad.

Ibland är de nakna och vackra och ibland sparkar de dig hårt i magen – Fredrik Furus texter och melodier är personliga och direkta. I oktober förra året släppte han EP:n ”Nåt som fastnar”. Fem låtar om dig och mig.

Det har gått 12 år sedan Fredrik Furu headhuntades från Vasa till artistskolan Fame Factory (TV3) av självaste Bert Karlsson. Ett äventyr som ledde till ett skivkontrakt i Finland och duetter i Sverige med Sara Löfgren och Pauline. Fredrik har sedan dess spelat in fyra skivor på svenska, varav två i Hollywood. Han har också deltagit som låtskrivare i finska melodifestivalen och blivit knockad i en musikvideo av Gladiatorn Tor.

Finska TV gjorde i januari ett liveporträtt, ”Nästan Unplugged”, på Fredrik och hans musik och i höst har han startat klubben ”Livestråket” i Stockholm tillsammans med stråkkvartetten Stockholm Strings. Han har också turnérat med Jack Vreeswijk i Sverige och Finland.

Fredrik Furu har i eget namn släppt ”Hollywoodhjärtan” (2009), ”Mittemellanland” (2012) och ”Nåt som fastnar” (2014).

 

Leave a Reply