Nicke och Janina styr upp Galan 2016

posted in: Allmänt, Galan 2016, Nyheter | 0

Galakvällen närmar sig med stormsteg, och nu är det hög tid att avslöja vem som kommer vara programvärdar för Galan 2016. Förra året glimmade Anne Hietanen och Hannah Norrena i guld på stadshusets scen. I år lyfter vi kvällen med en ny dunderduo. Årets värdpar består av ingen mindre än Nicke Aldén och Janina Kronlund.

Nicke Aldén jobbar som redaktör på Yle och är en känd medieprofil i Svenskfinland. Under många år har han förgyllt finlandssvenskars helgförmiddagar i programmet Veckoslutskommittén på Radio X3M, och numera hörs han i grannkanalen Yle Vega där han är programledare för Vega Dag och Vega Lördag.

Ni som var på Galan 2015 minns garanterat Nickes överraskningsshow. När alla förväntade sig att han skulle dela ut priset för årets mediepersonlighet dök plötsligt dök två stycken dansare upp vid hans sida, och vi fick ta del av en oväntad men mycket uppskattad tillbakablick till nittiotalets eurodance. I år hoppas vi på ännu mera show och ännu mera gala när Nicke och Janina äntrar stadshusets scen som årets programvärdar.

Janina Kronlund är energiknippet som många sett rocka loss i DJ-båset vid den populära vasakrogen Oliver’s Inn. Janina är dessutom ett bekant ansikte i den finlandssvenska bloggvärlden. På sin blogg Yae har Janina delat med sig av vardag, åsikter, resor, fester och äventyr sedan 2008.

programvardar

Vi ser fram emot att få spendera galakvällen tillsammans med Nicke och Janina.

Leave a Reply