Tips från coachen

posted in: Galan 2016 | 0

cambridge

Galan 2016 i samarbete med Cambridge

annika-etusivu
Vi tog chansen att fråga coachen Annika RakCambridge om några tips på hur man kommer igång med träning så här i vintermörkret och hur man kan göra för att få in vardagsmotion i sitt schema.
 .
Hur gör man för att få en hälsosammare livsstil?
– Att komma till insikt om sina problem och ta beslutet att börja göra en förändring är ett stort steg. Man kan även studera Cambridges hemsida för att se vad vi har att erbjuda och för att hitta inspiration från andra som lyckats. Alla kan lyckas.
.
Har du några tips på bra hemmaträning?
– Använd ett borstskaft!
.
Annika berättar att man genom att använda ett borstskaft kan hitta hållningen genom att lägga skaftet bakom huvudet, stå rak i ryggen och titta i en spegel att skaftet är rakt. Denna övning är bra eftersom vi ofta sitter så ihopkurade, speciellt framför våra datorer. Med hjälp av borsten övar man på hållningen och att promenera med samma hållning som i borstövningen är bra för kroppen.
.
liikunta
 .
Har du några tips på vardagsträning under arbetsdagarna?
– Att ta en promenad under lunchen är det bästa tipset på vardagsträning. Det kan många gånger vara effektivare än att träna zumba på kvällarna.
.
Annika tipsar om att man kan tänka på hur hållningen såg ut i övningen med borstskaftet, och gå på samma vis i 5-20 minuter dagligen. Så håller man hållningen rak. För att slappna av i hjärnan kan man passa på att räkna stegen man tar samtidigt som man är ute och går.
.
Varför är det viktigt med rutiner?
 – Rutiner är viktigt speciellt då det gäller träning och kost. Börjar du slarva lite med rutiner så kommer du snabbt ur balans. Dessutom är rutiner bra för ett bra psykiskt välmående och en god sömn.
.
Har du några tips på energirik frukost?
 – Smoothie med bär och frukt är någonting jag själv föredrar. Men en proteinrik frukost i form av gröt eller en väl salladsfylld smörgås är även bra. Satsa på långsamma kolhydrater för att hålla dig mätt längre.
.
Vilket är det största misstaget som nybörjare ofta gör?
– Ett av de största misstagen är då personer tänker att de ska börja en måndag eller första januari och köra på för fullt. Det är ett vanligt fenomen att gymmen är fyllda i början av året och sen sakta men säkert blir tommare och tommare mot slutet av året. Börja istället med små promenader och bygg sakta upp en långtidsplan. Tänk även på hur mycket du sitter på en dag.
.
Vad tyckte du om Annikas tips? Var de användbara?

 

Leave a Reply